Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο
burger

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

Hellenic Hotels TeamBy Hellenic Hotels Team WINE PAIRING ΣΥΝΤΑΓΕΣ 3 Mins Read

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο. Κανείς δεν αντιστέκεται στην όψη ενός πεντανόστιμου burger με ένα ζουμερό μπιφτέκι στο κέντρο. Είναι ένα all time classic έδεσμα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί από street food έως gourmet πιάτο.

Εδώ έχουμε ένα μείγμα παραδοσιακής συνταγής μπιφτεκιού η οποία ήρθε κι έδεσε με τα μοντέρνα υλικά για να φτιάξουν την “τέλεια μπουκιά”

Τρόπος εκτέλεσης

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το burger σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Το μείγμα μοιράζουμε σε ίσα μέρη και φτιάχνουμε μπιφτέκια για το burger μας.

2. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε μια σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Τα τοποθετούμε στην πάνω θέση του φούρνου, κοντά στο γκριλ.

3. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για περίπου 7′-10′ από κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο και αναλόγως πόσο χοντρά ή επίπεδα τα έχουμε πλάσει. Να θυμάστε βέβαια οτι όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
Όταν τα υγρά του μπιφτεκιού είναι διάφανα δηλαδή έχουν αποχρωματιστεί και καθαρίσει, τότε είμαστε στο σωστό σημείο ψησίματος.

4. Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί. Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

5. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί

Υλικά που θα χρειαστούμε
4 ψωμάκια για burger
4 φέτες τυρί κατά προτίμηση τσένταρ
Μαγιονέζα + μουστάρδα ντιζόν ανακατεμένα για τη βάση που θα κάτσει το μπιφτέκι
μπέϊκον (προαιρετικά)

Για τα μπιφτέκια

  • 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 φέτες μουσκεμένη και στραγγισμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μπορεί να σας αρέσει:  Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

Για το γαρνίρισμα

  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες τυρί τσένταρ
  • φέτες ντομάτας
  • αγγουράκι τουρσί σε λεπτές φέτες

Στο πλάι μπορεί κανείς να τοποθετήσει πατάτες ψημένες με τη φλούδα στον φούρνο, ή τηγανητές καθώς επίσης και σοταρισμένο κρεμμύδι το οποίο έχει σωταριστεί αρχικά με ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε σάλτσα σόγιας έως ότου καραμελώσει. Έτσι μπορούμε να απολαύσουμε ένα πραγματικά ζουμερό πεντανόστιμο burger

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή:

kechris-dakry-tou-peykou-retsina

Δάκρυ του Πεύκου Ρετσίνα 2019
Οινοποιείο Κεχρής

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
Χρυσό Decanter για δεύτερη συνεχή χρονιά! Μία κορυφαία προσέγγιση στη Ρετσίνα γι’ αυτούς που την αγαπούν (και τη νοσταλγούν) αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για ένα απολαυστικό λευκό κρασί βασισμένο στο Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι και με μία διακριτική νότα ρετσινιού. Πίνεται ευχάριστα και συνοδεύει κάθε κλασσικό Ελληνικό μεζεδάκι που θα βρεθεί στο τραπέζι σας.

Η παραδοσιακή συνταγή του κιμά προσφέρεται από την κυρία Ειρήνη Κανέλλου
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΓιατί οι κατηγορίες ξενοδοχείων δεν είναι οι ίδιες σε όλες τις χώρες
Next Article Private dining – Τι είναι;
Hellenic Hotels Team
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Το Hellenic Hotels είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που συγκεντρώνει τα καλύτερα άρθρα στον τομέα του τουρισμού. Η ομάδα μας ψάχνει στο διαδίκτυο και μοιράζεται θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους αναγνώστες. Επιλέγουμε ιστορίες με αυθεντικότητα και πάθος. Πιστεύουμε στην καλή θέληση πιστεύουμε στους καλούς ανθρώπους και μοιραζόμαστε τις ιστορίες τους, προκειμένου η φωνή τους, να ταξιδέψει ακόμα παραπέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

4 Mins Read

Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός

3 Mins Read

Pasta alla pescatora, ένα κλασικό ιταλικό πιάτο θαλασσινών

3 Mins Read

Tαξίδι από την Ιταλία στην Αμερική με οδηγό τα ζυμαρικά alfredo

3 Mins Read

Wine Pairing με λευκό κρασί

4 Mins Read

Risotto à la Milanese, ένα πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο

3 Mins Read

Cebularz Lubelski, ένα τέλειο Πολωνικό σνακ

4 Mins Read

Τάκος το διάσημο μεξικάνικο φαγητό

4 Mins Read

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και επανάσταση

5 Mins Read

Salteñas το εθνικό πιάτο της Βολιβίας

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Λάθη των σερβιτόρων, τα 11 πιο συνηθισμένα από αυτά.
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Wine pairing – Τέχνη ή περιορισμός
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.