• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Χρήσιμες συμβουλές για εργαζομένους σε F&B τμήματα
waiter-in-fnb-department

Χρήσιμες συμβουλές για εργαζομένους σε F&B τμήματα

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Είτε είστε μπάτλερ, σερβιτόρος, Bartender, υπάλληλος του RoomService, είτε ασχολείστε το κομμάτι των εκδηλώσεων, αυτό το άρθρο μπορεί να σας ενδιαφέρει. Απλές συμβουλές που θα μπορούσαν να σας κάνουν ακόμα καλύτερο ή να σας βοηθήσουν να δώσετε καλύτερες οδηγίες στο προσωπικό σας.

  • Να έχετε έναν αυθεντικά ζεστό τρόπο συμπεριφοράς, αλλά χωρίς να είναι υπερβολικά φιλικός ή δουλικός. Είστε επαγγελματίας της φιλοξενίας, δεν είστε ούτε κωμικός ούτε σκλάβος.
  • Όταν φτάσουν οι προσέρχονται οι πελάτες, προτείνετε τους αμέσως κάτι για να πιουν. Εξαρτάται από την πολιτική του εστιατορίου εάν πρόκειται να είναι ένα προσφερόμενο ποτό καλωσορίσματος ή να προσπαθήσετε να πουλήσετε ένα απεριτίφ κοκτέιλ.
  • Εάν ένας πελάτης είναι δυσαρεστημένος με ένα πιάτο, ζητήστε συγγνώμη λέγοντάς τους, λυπάμαι πολύ για αυτή την κατάσταση, επιτρέψτε μου να σας προτείνω κάτι άλλο. Το πιάτο που θα προτείνετε πρέπει να έχει ένα μικρό χρόνο μαγειρέματος για να μην τον εκνευρίσετε εκ νέου περιμένοντας ενώ όλοι οι άλλοι τρώνε.
  • Μην διακόψετε μια συζήτηση για οποιονδήποτε λόγο. Περιμένετε τη σωστή στιγμή για να συζητήσετε για φαγητό ή ποτά προσερχόμενοι στο τραπέζι και περιμένοντας να σας αντιληφθούν και να σταματήσουν από μόνοι τους.
  • Εξηγήστε τους λεπτομερώς τα πιάτα με έναν ήρεμο τρόπο, προσπαθήστε να τους παρακολουθείτε απευθείας στα μάτια χρησιμοποιώντας όμορφα λόγια. Αφήστε τους να κάνουν μια εικόνα του φαγητού στο μυαλό τους έτσι όπως το περιγράφετε.
  • Περάστε και ρωτήστε εάν οι επισκέπτες θέλουν να πιουν περισσότερο, μην περιμένετε μέχρι να σας ψάξουν. Γεμίστε το κρασί όταν είναι απαραίτητο, αλλά μην το παρακάνετε. Ρωτήστε εάν το φαγητό είναι ικανοποιητικό.
  • Ποτέ μην πείτε “δεν ξέρω” όταν ρωτηθείτε για κάτι που όντως δεν γνωρίζετε. Πείτε τους “επιτρέψτε μου μια στιγμή για να μάθω” ή “επιτρέψτε μου να ρίξω μια ματιά σε αυτό”. Ακόμα κι αν είναι ένα παιδί αυτός που ρωτάει.
  • Ποτέ μην παραλάβετε άδειο πιάτο αν κάποιος εξακολουθεί να τρώει εκτός αν σας το ζητήσει
  • Μάθετε τι παράγγειλε το κάθε άτομο από το τραπέζι, αν πρόκειται για γεύμα, μην φτάσετε στο τραπέζι κι αρχίσετε να ρωτάτε “ποιος έχει αυτό και ποιος το άλλο”. Μπορείτε να ορίσετε τον αριθμό έναρξης του τραπεζιού και να γράψετε την παραγγελία με θέσεις. Επαναλάβετε ποιο πιάτο πηγαίνει σε ποιον πριν βγείτε από την κουζίνα
  • Ποτέ μην αρνηθείτε να αντικαταστήσετε μια γαρνιτούρα με κάποια άλλη. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχετε συζητήσει εκ των προτέρων με τον Chef ώστε να αποφύγετε λάθη και παρεξηγήσεις.
  • Εάν κάποιος ενθουσιαστεί με ένα κρασί σε ποτήρι και ζητήσει το όνομα του, βάλτε το στο νερό και ώσπου να τελειώσουν το γεύμα βγάλτε την ετικέτα του κρασιού. Στεγνώστε την πάρτε την στο τραπέζι όταν ζητήσουν το λογαριασμό. Δεν είναι σπουδαίο αλλά θα κάνει μια θαυμάσια εντύπωση.
  • Αν δεν είστε σίγουροι οτι γνωρίζετε τα κρασιά,όταν σας ζητηθεί να κάνετε μια πρόταση, στείλτε κάποιον άλλο στο τραπέζι. Μη ρισκάρετε.
  • Όταν ζητούν ένα Pinot Noir δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι το θέλουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ορισμένοι προτιμούν αυτό το κόκκινο κρασί με πάγο. Ιδανικά μπορείτε να το βάλετε στον πάγο όταν λάβετε την παραγγελία και να το βγάλετε έξω σε 5 λεπτά
  • Βεβαιωθείτε ότι τα ποτήρια είναι καθαρά. Ελέγχετε τα πάντα πριν τα τοποθετήσετε στο τραπέζι.
  • Μην βάζετε τα χέρια σας στο στόμιο ενός μπουκαλιού κρασιού ενώ αφαιρείτε το φελλό. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα καθαρό λινό
  • Μην ανοίγετε με φόρα το φελλό της σαμπάνιας. Αφαιρέστε τον αργά, σπρώχνοντάς το ελαφρώς από τη μια πλευρά στην άλλη ήσυχα, χαριτωμένα. Για καλύτερα αποτελέσματα διατηρήστε σταθερό το φελλό και στρίβετε αριστερά δεξιά, το μπουκάλι
  • Ποτέ μην αφήνετε μια φιάλη κρασιού να αγγίζει το ποτήρι το οποίο γεμίζετε. Όταν τελειώσετε, περιστρέψτε τη φιάλη κρασιού, γυρνώντας την προς τα πάνω, για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα στάξει
  • Ποτέ μην αφαιρείτε ένα πιάτο γεμάτο φαγητό χωρίς να ρωτήσετε τι δεν πήγε καλά. Προφανώς, κάτι έγινε λάθος και θα δείξετε πλήρη αδιαφορία με αυτόν τον τρόπο.
  • Ποτέ μην αγγίζετε έναν πελάτη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Εάν πρέπει να πλησιάσετε έναν επισκέπτη που εμποδίζει το δρόμο σας, ζητήστε ευγενικά να σας επιτρέψει να περάσετε λέγοντας “επιτρέψτε μου να περάσω;” κι όχι ακουμπώντας τον.
  • Μην έχετε προσωπική συνομιλία με κάποιον άλλο σερβιτόρο μπροστά στους πελάτες. Εάν είναι απαραίτητο, κρατήστε την όσο το δυνατόν συντομότερη.
  • Ποτέ μην φοράτε έντονα αρώματα ή κολόνια όταν πάτε να εργαστείτε. Οι άνθρωποι θέλουν να μυρίζουν τα φαγητά και τα ποτά ως μέρος της απόλαυσης τους κι όχι το άρωμα σας. Μερικοί άνθρωποι επίσης είναι εξαιρετικά αλλεργικοί και ευαίσθητοι στα αρώματα.
  • Μην πίνετε αλκοόλ στην δουλειά, ακόμα κι αν σας το προτείνουν οι πελάτες. Λέγοντας «Δυστυχώς όχι όταν είμαι στην εργασία» αρκεί. Μην πείτε “Ευχαριστώ, αλλά δεν πίνω”, γιατί θα ακουστεί σαν να τους λέτε οτι αυτοί που πίνουν είναι κάτι κακό.
  • Ποτέ μην πείτε “Είναι μια προσωρινή δουλειά αυτή του σερβιτόρου”, κανείς δεν θέλει να ξέρει ότι είστε δυσαρεστημένος για αυτή τη δουλειά και την κάνετε προσωρινά
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τη φράση “Δεν υπάρχει πρόβλημα” Αντ’αυτού χρησιμοποιήστε “είναι ευχαρίστηση μου”
  • Ποτέ μην φέρεστε σε έναν πελάτη διαφορετικά από τους άλλους. Όλοι οι πελάτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν να είναι σημαντικοί και να απολαμβάνουν το ενδιαφέρον σας.
  • Μην κουτσομπολεύετε συναδέλφους ή πελάτες.
  • Προσπαθήστε να μην συζητάτε για τρεις κατηγορίες. Πολιτική Θρησκεία και Σεξουαλικότητα επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποιος είσαι μπροστά σου και μπορεί να γίνεις εριστικός.

Αυτή είναι μια λίστα που έχει βγει μέσα από την εργασία και μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους να είναι προετοιμασμένοι όταν βρεθούν σε μια απρόσμενη εξέλιξη. Ακολουθήστε τις συμβουλές και χτίστε κι άλλες δικές σας που θα βγουν από τη δική σας εμπειρία.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΓίνε ο καλύτερος Bar Manager
Next Article Πότε είναι η στιγμή να αναβαθμίσετε έναν υπάλληλο σε προϊστάμενο
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Sofia Banagi

Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;

By Sofia Banagi

5 Life coaching Συμβουλές

By Vassilios Canellos

Γιατί κάποια εστιατόρια αποτυγχάνουν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας;

By Sofia Banagi

Πως να ανακάμψεις από τις δυσκολίες

By Vassilios Canellos

Γιατί καλοί υπάλληλοι αποτυγχάνουν όταν παίρνουν προαγωγή;

By Sofia Banagi

Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Οι διαφορές;

By Sofia Banagi

Η σημασία του Business Coaching στη διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας

By Sofia Banagi

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το personal Branding;

By John Protopapadakis

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός ενός επαγγελματία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.