• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Kαθήκοντα για τον νέο Restaurant Manager
waiters-cleaning-the-restaurant

Kαθήκοντα για τον νέο Restaurant Manager

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Σας προσφέρουν τη θέση του Restaurant Manager και αισθάνεστε λίγο άγχος. Κατανοητό, επειδή η διαχείριση ενός εστιατορίου είναι δύσκολη και χρειάζεται καλές δεξιότητες ηγεσίας για να πετύχει.

Αυτός ο κατάλογος βασικών συμβουλών και καθηκόντων για νέους Restaurant Manager μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε στη βιομηχανία του τουρισμού και της εστίασης.

1. Προσέξτε τη στάση σας
Η στάση σας μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη διάθεση του άμεσου περιβάλλοντος σας. Μια αρνητική στάση περνάει μέσα από τους υπαλλήλους σας στους καλεσμένους σας. Έχοντας μια κακή στάση μπορείτε να ξεθωριάσετε όλη την εμπειρία τους.

Εργαστείτε με τον εαυτό σας για να διατηρήσετε μια θετική στάση, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σας ή τι συμβαίνει στη ζωή σας γενικότερα. Φυσικά θα αισθάνεστε ταλαιπωρημένοι από καιρό σε καιρό, αλλά προσπαθήστε να έχετε κατά νου οτι αυτοί που έρχονται σε εσάς, είναι εκεί για να διασκεδάσουν και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν είναι να τους χαλάσετε τη διάθεση.

2. Λειτουργήστε προληπτικά
Στην εστίαση, μερικές φορές τα πράγματα συμβαίνουν απροσδόκητα. Πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση και να σκέφτεστε προληπτικά, αντί να αφήνετε πράγματα να συμβαίνουν και να τρέχετε να τα διορθώσετε. Αυτό σημαίνει ότι κάνεις το καλύτερο που μπορείς σήμερα, για να έχεις μια όμορφη και ομαλή δουλειά αύριο.

Οι ανάγκες του προσωπικού, οι αλλαγές στα μενού, οι νέες προσφορές για ενίσχυση των πωλήσεων είναι από τα πράγματα που μπορείτε να προβλέπετε και να προγραμματίζετε. Δεν είναι ανάγκη για παράδειγμα να ψάχνετε την τελευταία στιγμή έναν σερβιτόρο γιατί κάποιος άλλος δήλωσε ασθένεια. Δεν πρέπει να φτάσουν στον πάτο οι πωλήσεις για να βάλετε ένα happy hour, να κάνετε μια προσφορά ημέρας κλπ.

3.Ενεργός δράση
Εάν θέλετε οι υπάλληλοί σας να εκτελούν το έργο τους πάντοτε σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να είστε εκείνοι που δίνουν το παράδειγμα. Μπορείτε να τους δώσετε γνώσεις ή να κάνετε σύντομα σεμινάρια, αλλά με το παράδειγμα μπορείτε να κάνετε το προσωπικό σας να καταλάβει ακριβώς τι θέλετε και πώς το θέλετε. Εάν ζητάτε από τους σερβιτόρους σας να ακολουθήσουν έναν κανόνα, κάντε το πρώτα εσείς και ακολουθήστε το καθημερινά. Αν σας παρακολουθήσουν να το κάνετε, είναι πιο πιθανό να μιμηθούν τη συμπεριφορά σας από το να ακολουθήσουν τις διαταγές σας έτσι απλά.

4. Να είστε αυτός που επιλύει προβλήματα
Όλα είναι πιθανά όταν εργάζεστε σε εστιατόριο, από ένα πιάτο που έφτασε κρύο έως ένα έντομο στο φαγητό. Είναι σημαντικό να αναπτύξετε και να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε τυχόν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Συνήθως όταν αντιμετωπίζετε ένα νέο πρόβλημα, ψάξτε αρχικά, την απλούστερη λύση που διορθώνει το πρόβλημα γρήγορα και αποτελεσματικά. Μην το ξανασκεφτείτε. Στο τέλος της βάρδιας πια καθήστε και αναλύστε το πάλι και σκεφτείτε παρόμοιες πιθανές λύσεις, ώστε να είστε έτοιμοι όταν αντιμετωπίσετε ξανά ένα τέτοιο πρόβλημα.

5. Να είστε σκληροί με τις διαδικασίες αλλά μαλακοί με τους ανθρώπους
Μπορεί να φαίνεται σαν μια αντίφαση σε όρους, αλλά ένας καλός Restaurant Manager πρέπει να είναι σκληρός αλλά μαλακός ταυτόχρονα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιτύχετε τους στόχους σας και να οδηγήσετε τους υπαλλήλους σας να βελτιωθούν με αυστηρό τρόπο με τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες σας, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να είστε μαλακοί, κατανοώντας τις ανάγκες τους και προσπαθώντας να είστε κοντά τους.

6. Διατήρηση προσωπικού
Καταστήστε τη διατήρηση του προσωπικού σας μία προτεραιότητα. Η συνεχής αντικατάσταση του προσωπικού μπορεί να είναι μια τεράστια δαπάνη στην εταιρεία σας. Οι πελάτες σε εστιατόρια και γενικά σε ξενοδοχεία έρχονται για την όλη εμπειρία και ένα μεγάλο μέρος αυτής της εμπειρίας έχει να κάνει με το προσωπικό. Όταν έρχονται ξανά είναι σίγουρο οτι απογοητεύονται όταν βλέπουν μόνο νέα πρόσωπα.

7. Αξιολογήσεις και κοινωνικά δίκτυα
Οι αξιολογήσεις είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν μια υπηρεσία. Δίνουν προσοχή σε αυτό που αξιόπιστοι χρήστες λένε για ένα εστιατόριο ή ένα ξενοδοχείο. Δεν είναι τόσο αξιόπιστη η γνώμη έντυπων μέσων ή οι αξιολογήσεις από κάποιους food bloggers γιατί όλοι γνωρίζουμε οτι πληρώνονται για να γράψουν. Τα κοινωνικά μέσα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος που κάποιος επιλέγει μια υπηρεσία. Δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για το εστιατόριο σας να φωτογραφίζουν πιάτα και να ανεβάζουν post. Αυτό είναι η καλύτερη διαφήμιση.

8. Σκεφτείτε τον εαυτό σας
Μια πολύ χρήσιμη διοικητική συμβουλή είναι να σκεφτείτε τη σωματική και ψυχική σας υγεία.

Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι ρεαλιστικό: η εργασία στο εστιατόριο είναι μια σκληρή δουλειά. Ένας Restaurant Manager καταπονείται, τραβώντας πολλές ώρες δουλειάς, στέκεται όρθιος, έχοντας υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης ανεβαίνει και κατεβαίνει σκάλες. Είναι σίγουρα εξαντλητικό. Η σωματική εξάντληση μπορεί να οδηγήσει σε ψυχική εξάντληση και το αντίθετο.

Φροντίστε την υγεία σας και παραμείνετε σε φόρμα. Δεν θέλετε οι ζαλάδες και οι κρίσεις πανικού να μπουν ανάμεσα σε εσάς και τους καλεσμένους σας.

9. Βρείτε κάποιον να ρωτήσετε
Κάποιος είπε κάποτε ότι οι ηλίθιοι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους, οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων. Βρείτε κάποιον που έχει διατελέσει στο έργο που εσείς αντιμετωπίζετε και προσπαθήστε να τον ρωτήσετε ό,τι χρειάζεστε.
Θα βρείτε επίσης πολλές επαγγελματικές πληροφορίες σε φόρουμ, blogs και άλλα μέσα ενημέρωσης. Τίποτα όμως δεν είναι πιο πολύτιμο από έναν έμπειρο επαγγελματία που σκοπεύει να σας βοηθήσει.

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΤι ζητούν περισσότερο στα επαγγελματικά ταξίδια οι πελάτες
Next Article Σαλάτα ΄΄Olivier΄΄ μία συνταγή που χάθηκε αλλά ζει πάνω από έναν αιώνα !!!
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Sofia Banagi

Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;

By Sofia Banagi

5 Life coaching Συμβουλές

By Vassilios Canellos

Γιατί κάποια εστιατόρια αποτυγχάνουν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας;

By Sofia Banagi

Πως να ανακάμψεις από τις δυσκολίες

By Vassilios Canellos

Γιατί καλοί υπάλληλοι αποτυγχάνουν όταν παίρνουν προαγωγή;

By Sofia Banagi

Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Οι διαφορές;

By Sofia Banagi

Η σημασία του Business Coaching στη διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας

By Sofia Banagi

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το personal Branding;

By John Protopapadakis

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός ενός επαγγελματία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.