Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Η ιστορία του dry Martini Cocktail
dry Martini Cocktail

Η ιστορία του dry Martini Cocktail

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΜΠΑΡ 2 Mins Read

Το dry Martini Cocktail στην απλούστερη και πιο original μορφή του, είναι ένα μείγμα από τζιν και βερμούτ, ίσως με μερικές σταγόνες από κάποιο bitter, και γαρνιρισμένο με μια ελιά ή ένα twist* λεμονιού.

Ωστόσο, το όνομα Martini έχει εφαρμοστεί σε πολλές εκατοντάδες παραλλαγές του αρχικού, πολλά από τα οποία απέχουν πολύ από ένα “αληθινό Martini” αν και τα περισσότερα σερβίρονται, κλασικά στο σχήματος V ποτήρι που έχει πάρει και το όνομα Martini glass.

Η πρώτη γνωστή γραπτή συνταγή για το Martinez που θεωρείται από πολλούς σαν ο παππούς του Martini βασιζόταν είτε σε ολλανδικό τζινίβερ είτε σε παλιό gin με την προσθήκη γλυκού βερμούτ, curaçao και orange bitters. Εμφανίζεται στο The Modern Bartender του O.H. Byron’s του 1884 ως παραλλαγή του Μανχάταν. Δείτε από κάτω την αυθεντική έκδοση του βιβλίου.

Στη συνέχεια, στη δεύτερη έκδοση του Bartender’s Manual (1888), ο Χάρι Τζόνσον περιελάμβανε την πρώτη γνωστή συνταγή για «Μαρτίνι» που είχε στα συστατικά του, παλιό τζιν, γλυκό βερμούτ, κουρασάο, Bitters και ένα lemon twist.

Μια δεύτερη παρόμοια συνταγή Martini εμφανίζεται στο Bartender’s Guide του Henry J. Wehmann του 1891, που βασίζεται επίσης σε παλιό τζιν και επιπλέον σιρόπι.

Το dry-martini-cocktail που γνωρίζουμε, πιθανότατα εμφανίστηκε με την είσοδο του London Dry gin στις Η.Π.Α. και το βοήθησε η Martini & Rossi με τις προβαλλόμενες διαφημίσεις της στις εφημερίδες της εποχής, προς το τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Είχε γίνει slogan κυριολεκτικά η φράση.

It’s not a Martini unless you use Martini. Δεν είναι Martini εκτός κι αν χρησιμοποιείς MartiniΗ πρώτη γραπτή πρόταση για Μαρτίνι σε βιβλίο βρίσκεται στην Bartender’s Encyclopedia του Tim Daly το 1903, όπου υπάρχει μια συνταγή για ένα “Μπουκάλι κοκτέιλ Martini”, το οποίο πρότεινε 2/3 του μπουκαλιού παλιό gin και 1/3 του μπουκαλιού ξηρό βερμούτ.

Μπορεί να σας αρέσει:  Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;

Μεγάλη διάδοση πήρε το ποτό και μέσα από τις ταινίες του James Bond ο οποίος έπινε

Vodka Martini, shaken … not stirred

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΑν η βαρελίσια μπύρα δεν λειτουργεί σωστά, μάλλον θα έχετε απώλεια εσόδων
Next Article Opaque pricing. Πώς ορισμένα ξενοδοχεία γεμίζουν τα αδιάθετα δωμάτιά τους
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει παρακολουθήσει το "Psychology Of Leadership" μέσω του eCornell - Cornell University. Διαθέτει ακαδημαϊκό τίτλο στο Food & Beverage Management αλλά και στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Είναι Director of Food & Beverage και διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και εκπαίδευση επαγγελματικών ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων HACCP & ISO. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα εισηγητών του Diploma in Food & Beverage Management του IST College. Έχει εργασθεί και συνεχίζει να εργάζεται σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

3 Mins Read

Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;

3 Mins Read

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

6 Mins Read

Βήματα και στάδια στην επαγγελματική εξέλιξη του Bar

5 Mins Read

Πως να μην σε βλάψει η δουλειά του Bartender

3 Mins Read

Tiki Cocktails με άρωμα Πολυνησίας

2 Mins Read

Mai Tai original από τον Trader Vic

2 Mins Read

Tequila Seltzer, το καλοκαιρινό έπος

3 Mins Read

Ρούμι – Μια πρόποση στο πνεύμα της Καραϊβικής

3 Mins Read

Single Malt Whisky – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
  • Η Διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
  • Ανάπτυξη ή απόρριψη; Πότε αξίζει να επενδύεις στους ανθρώπους σου;
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Επικίνδυνα συστατικά στα ποτά – Μήπως τα περιέχει το αγαπημένο σου;
  • Συμβουλές για να γίνεις ακόμα καλύτερος σερβιτόρος.
  • Customer service Ο δεκάλογος των λαθών
  • Η Διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.