• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Η ιστορία του dry Martini Cocktail
martini-cocktail

Η ιστορία του dry Martini Cocktail

Vassilios CanellosBy Vassilios Canellos ΜΠΑΡ

Στην απλούστερη και πιο original μορφή του, το Martini είναι ένα μείγμα από τζιν και βερμούτ, ίσως με μερικές σταγόνες από κάποιο bitter, και γαρνιρισμένο με μια ελιά ή ένα twist* λεμονιού.

Ωστόσο, το όνομα Martini έχει εφαρμοστεί σε πολλές εκατοντάδες παραλλαγές του αρχικού, πολλά από τα οποία απέχουν πολύ από ένα “αληθινό Martini” αν και τα περισσότερα σερβίρονται, κλασικά στο σχήματος V ποτήρι που έχει πάρει και το όνομα Martini glass.

Η πρώτη γνωστή γραπτή συνταγή για το Martinez που θεωρείται από πολλούς σαν ο παππούς του Martini βασιζόταν είτε σε ολλανδικό τζινίβερ είτε σε παλιό gin με την προσθήκη γλυκού βερμούτ, curaçao και orange bitters. Εμφανίζεται στο The Modern Bartender του O.H. Byron’s του 1884 ως παραλλαγή του Μανχάταν. Δείτε από κάτω την αυθεντική έκδοση του βιβλίου.

Στη συνέχεια, στη δεύτερη έκδοση του Bartender’s Manual (1888), ο Χάρι Τζόνσον περιελάμβανε την πρώτη γνωστή συνταγή για «Μαρτίνι» που είχε στα συστατικά του, παλιό τζιν, γλυκό βερμούτ, κουρασάο, Bitters και ένα lemon twist.

Μια δεύτερη παρόμοια συνταγή Martini εμφανίζεται στο Bartender’s Guide του Henry J. Wehmann του 1891, που βασίζεται επίσης σε παλιό τζιν και επιπλέον σιρόπι.

Το “Dry Martini” που γνωρίζουμε, πιθανότατα εμφανίστηκε με την είσοδο του London Dry gin στις Η.Π.Α. και το βοήθησε η Martini & Rossi με τις προβαλλόμενες διαφημίσεις της στις εφημερίδες της εποχής, προς το τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Είχε γίνει slogan κυριολεκτικά η φράση.

It’s not a Martini unless you use Martini. Δεν είναι Martini εκτός κι αν χρησιμοποιείς MartiniΗ πρώτη γραπτή πρόταση για Μαρτίνι σε βιβλίο βρίσκεται στην Bartender’s Encyclopedia του Tim Daly το 1903, όπου υπάρχει μια συνταγή για ένα “Μπουκάλι κοκτέιλ Martini”, το οποίο πρότεινε 2/3 του μπουκαλιού παλιό gin και 1/3 του μπουκαλιού ξηρό βερμούτ.

Μεγάλη διάδοση πήρε το ποτό και μέσα από τις ταινίες του James Bond ο οποίος έπινε

Vodka Martini, shaken … not stirred

Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΗ μεγαλύτερη πρόκληση της ηγεσίας είναι να ξέρεις πώς να ηγείσαι του εαυτού σου
Next Article Opaque pricing. Πώς ορισμένα ξενοδοχεία γεμίζουν τα αδιάθετα δωμάτιά τους
Vassilios Canellos
  • Website
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Ο Βασίλειος Κανέλλος είναι στέλεχος στον κλάδο του F&B με ισχυρό γνωσιακό υπόβαθρο στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ομάδων, στη διασφάλιση προτύπων διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών και ασφαλείας τροφίμων (ISO). Διαθέτει εμπειρία στον τομέα του Restaurant & Bar Marketing. Συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του F&B Management Diploma του IST College. Εργάζεται στο La Marquise Luxury Resort Complex στη Ρόδο ως Food & Beverage Director.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Vassilios Canellos

Τρόποι που βοηθούν τον έλεγχο του κόστους στο bar

By Panagiotis Stathoulis

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με κλασσικά cocktails

By Greg Michopoulos

4 από τα πιο πιο αγαπημένα κλασσικά cocktail

By Panagiotis Stathoulis

Οι αλήθειες της πράσινης νεράιδας και τα ψέματα της μπλε αγαύης

By Panagiotis Stathoulis

Drinks Made in Greece

By Vassilios Canellos

Μια Margarita και πολλοί μνηστήρες να τη διεκδικούν

By Vassilios Canellos

Απλοί τρόποι ελέγχου αποθεμάτων σε μικρές επιχειρήσεις Bar

By Vassilios Canellos

Το θρυλικό Zombie Cocktail δια χειρός Donn Beach

By Vassilios Canellos

Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.