Ο βραβευμένος με πολλές διακρίσεις της Michelin, Alain Ducasse, λέει ότι είναι πιο ασφαλές να τρώτε σε ένα εστιατόριο παρά να μαγειρεύετε στο σπίτι.
Ο Γάλλος σεφ Alain Ducasse, με συνολικά 17 αστέρια της Michelin, στο ενεργητικό του, πιστεύει ότι είναι ασφαλέστερο να τρώτε σε ένα εστιατόριο όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι εκπαιδευμένοι σε πρωτόκολλα ασφάλειας τροφίμων από το να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ όπου κινδυνεύετε να έρθετε σε επαφή με κόσμο που δεν λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο.
Το σούπερ μάρκετ ενδεχομένως να είναι ένα πιθανό ναρκοπέδιο με όλο τον χειρισμό που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό των ραφιών αλλά και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού των τροφίμων. Υπολογίζεται ότι κάθε φρούτο που αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ, το έχουν έχει χειριστεί τουλάχιστον έξι άτομα μέχρι να φτάσει μπροστά σας. Αυτό είναι το υπόβαθρο για πολλές επιμολύνσεις.
Σε ένα εστιατόριο συχνά η πρώτη ύλη παραδίδεται απευθείας από τον παραγωγό, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των χεριών από τα οποία περνάει.
Σεφ υψηλά καταρτισμένοι και εμπειρογνώμονες στην ασφάλεια των τροφίμων, οι οποίοι γνωρίζουν οτι το παν εξαρτάται από τη διασφάλιση της παράδοσης του φαγητού στα πιάτα των πελατών χωρίς την παρουσία παθογόνων, αναλαμβάνουν την διαφύλαξη της ποιότητας οπότε μάλλον μπορείτε να τους εμπιστευτείτε περισσότερο από ό, τι μπορείτε να εμπιστευτείτε ακόμα και τη δική σας κουζίνα.
Είναι ασφαλέστερο να τρώμε σε ένα εστιατόριο που λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις από ότι στο σπίτι, όπου πρέπει να πας στο μικρό κοντινό μάρκετ, όπου οι άνθρωποι πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον, αγγίζουν τα φρούτα και δεν φορούν όλοι μάσκες, δήλωσε ο Γάλλος σεφ στην Agence France-Presse
Κατόπιν κάλεσε τη Γαλλική κυβέρνηση για «σταδιακό και υπεύθυνο» άνοιγμα των εστιατορίων, λέγοντας ότι το κλείδωμα ήταν «καταστροφικό» για τη βιομηχανία της εστίασης.