• ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter LinkedIn
Facebook Twitter Instagram
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Η αξία της Ελληνικής διατροφής θα έκανε τη χώρα γαστρονομικό προορισμό
i-ajia-tis-ellinikis-diatrofis

Η αξία της Ελληνικής διατροφής θα έκανε τη χώρα γαστρονομικό προορισμό

Eva MakriBy Eva Makri ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ

Υπάρχουν πολλές δίαιτες που υπόσχονται απώλεια βάρους. Ενώ αυτές οι δίαιτες βοηθούν να χάσει κανείς βάρος και βοηθούν επίσης στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς μειώνοντας το επίπεδο της κακής χοληστερόλης (LDL) δεν έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι όλες αυτές οι δίαιτες απώλειας βάρους έχουν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα στα επίπεδα βάρους και χοληστερόλης, με εξαίρεση την Ελληνική διατροφή, η οποία συνεχίζει να σταθεροποιεί το επίπεδο χοληστερόλης ακόμη και μετά από μια μακρά περίοδο.

Η έρευνα διεξήχθη από μια ομάδα διεθνών ερευνητών για τον προσδιορισμό της σχετικής αποτελεσματικότητας των διατροφικών προτύπων μακροθρεπτικών συστατικών και δημοφιλών προγραμμάτων διατροφής για την απώλεια βάρους και τη βελτίωση του καρδιαγγειακού παράγοντα κινδύνου σε ενήλικες που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «The BMJ» αποκάλυψαν ότι σχεδόν κάθε δίαιτα απώλειας βάρους έχει ως αποτέλεσμα κάποια απώλεια βάρους και καλύτερο συντελεστή καρδιαγγειακού κινδύνου για μια περίοδο περίπου έξι μηνών, αλλά μετά από 12 μήνες, το σώμα ανακτά ένα μεγάλο μέρος του βάρους που χάθηκε, και οι περισσότεροι από τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου επανέρχονται στα αρχικά τους επίπεδα.

Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται κυρίως στις διατροφικές συνήθειες των χωρών της Νότιας Ευρώπης, ωστόσο προέρχεται κυρίως από υγιεινές διατροφικές συνήθειες και παραδόσεις των Ελλήνων.

Μόνο η Μεσογειακή – Ελληνική διατροφή κράτησε το επίπεδο LDL στο χαμηλό του σημείο.

Η ελληνική διατροφή δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να φάτε, να πιείτε και να ζήσετε, αλλά είναι επίσης ένας ρεαλιστικός και βιώσιμος τρόπος για να μειώσετε τις ασθένειες, τις φλεγμονές και ένας τέλειος τρόπος διατήρησης ενός υγιούς βάρους. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι περισσότεροι κορυφαίοι γιατροί και διαιτολόγοι παγκοσμίως προτείνουν να ακολουθήσετε μια ελληνική διατροφή!

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γαστρονομικός προορισμός

Για την Ελλάδα, η ανάπτυξη της ως ένα κέντρο γαστρονομικού προορισμού, δεν αρκεί απλά να έχει νόστιμη τοπική κουζίνα. Θα πρέπει να γίνει προσεκτικός σχεδιασμός ώστε να παρέχονται στους τουρίστες σύγχρονες εμπειρίες Ελληνικού φαγητού, οι οποίες, να δίνουν τη δυνατότητα να γευτεί το παλιό, το παραδοσιακό αλλά και την καινούργια δημιουργική Ελληνική κουζίνα. Όλα αυτά σε τίμιες και λογικές τιμές.

Οι προσφερόμενες ελληνικές υπηρεσίες πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου. Πρέπει να προσελκύσουν επισκέπτες λόγω της ποιότητάς τους, προκειμένου οι άνθρωποι να μιλούν ιδιαίτερα για τις εμπειρίες τους και να το προτείνουν σε άλλους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Αν λάβουμε υπόψιν την ειδική σχέση των Ελλήνων με το φαγητό, θα καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο. Από την αρχαιότητα έως σήμερα, οι Έλληνες έχουν δείξει στους επισκέπτες τους μια υπέροχη αυθεντική φιλοξενία, προσκαλώντας τους να φάνε μαζί στην εστία τους.

Αυτή η πράξη, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους Έλληνες, είναι μια πράξη υπέρτατης φιλοξενίας που μας πηγαίνει κατευθείαν στα βάθη της Αρχαιότητας και στον Ξένιο Δία.

Το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας σε ένα γεύμα ή δείπνο ήταν πάντα ένας τρόπος για τους Έλληνες να δείξουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Βασικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε:

  • Φάτε φυτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και ξηρούς καρπούς.
  • Αντικαταστήστε το βούτυρο με υγιές ελαιόλαδο.
  • Χρησιμοποιήστε βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι για να προσθέσετε γεύση.
  • Περιορίστε το κόκκινο κρέας όχι περισσότερο από μερικές φορές το μήνα.
  • Τρώτε ψάρι και πουλερικά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
  • Πιείτε κόκκινο κρασί με μέτρο (προαιρετικό).
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, συμπεριλάβετε επίσης τη σωματική δραστηριότητα και απολαύστε τα γεύματα μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠως να διατηρήσετε το προσωπικό σας
Next Article Υγιεινός σολομός με μπρόκολο στον φούρνο
Eva Makri
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

H Εύα Μακρή είναι καταξιωμένο στέλεχος του Τουρισμού σε μεγάλη Ξενοδοχειακή αλυσίδα του εξωτερικού. Έχει σπουδές, International Tourism Management από το Glasgow Caledonian University. Εχει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της Εστίασης αλλά και μεγάλη πείρα ευρύτερα στο κομμάτι του Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

By Hotel Training

Ένα Μοναδικό Ξενοδοχείο-Ζυθοποιείο Για Τους Φανατικούς της Μπύρας

By Hellenic Hotels Team

Ναυάγιο Περιστέρας – Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο

By Hellenic Hotels Team

Το παλαιότερο κρασί στην Ευρώπη ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα

By John Protopapadakis

Ritz-Carlton. Ο κανόνας των 2.000 δολαρίων

By John Protopapadakis

Το κρασί έχει καλύτερη γεύση όταν αυξηθεί η τιμή του

By Yiolanta Chortaridi

René Redzepi, ο εστιατορικός Elon Musk

By John Protopapadakis

Μια από τις καλύτερες ιστορίες εξυπηρέτησης στον κλάδο της φιλοξενίας

By John Protopapadakis

Μια άριστη πρακτική εξυπηρέτησης

By John Protopapadakis

The Golden Rule. Τι πρεσβεύει ο Χρυσός Κανόνας των Four Seasons

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
  • Restaurant Captain Job Description

Newsletter

Όλα τα άρθρα στα εισερχόμενα σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς. Εμείς ρυθμίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν έρθει αμέσως email επιβεβαίωσης εγγραφής, ελέγξτε το spam folder. 

.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Θέλεις να αλλάξεις αλλά τα παρατάς;
  • Παράπονα πελατών 5 χρήσιμες πρακτικές
  • Πρότυπες συνταγές – Τι είναι;
  • Vintage Vacation – Η νέα τάση που ανεβαίνει
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2023 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.