Close Menu
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook X (Twitter) LinkedIn
Facebook X (Twitter) LinkedIn
F&B Magazine
  • ΤΜΗΜΑΤΑ
    • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
    • ΜΠΑΡ
    • ΚΑΦΕ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ
    • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
    • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
    • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    • ΔΙΚΤΥΑ
    • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΒΕΛΤΙΩΣΗ
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    • HACCP
    • JOB DESCRIPTION
  • ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΦΑΓΗΤΟ
    • ΚΡΑΣΙ
    • WINE PAIRING
    • ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
F&B Magazine
Αρχική » Η Ελληνική διατροφή θα έκανε τη χώρα γαστρονομικό προορισμό
Ελληνική διατροφή

Η Ελληνική διατροφή θα έκανε τη χώρα γαστρονομικό προορισμό

Eva MakriBy Eva Makri ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ 3 Mins Read

Η Ελληνική διατροφή θα έκανε τη χώρα γαστρονομικό προορισμό. Υπάρχουν πολλές δίαιτες που υπόσχονται απώλεια βάρους. Ενώ αυτές οι δίαιτες βοηθούν να χάσει κανείς βάρος και βοηθούν επίσης στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς μειώνοντας το επίπεδο της κακής χοληστερόλης (LDL) δεν έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι όλες αυτές οι δίαιτες απώλειας βάρους έχουν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα στα επίπεδα βάρους και χοληστερόλης, με εξαίρεση την Ελληνική διατροφή, η οποία συνεχίζει να σταθεροποιεί το επίπεδο χοληστερόλης ακόμη και μετά από μια μακρά περίοδο.

Η έρευνα διεξήχθη από μια ομάδα διεθνών ερευνητών για τον προσδιορισμό της σχετικής αποτελεσματικότητας των διατροφικών προτύπων μακροθρεπτικών συστατικών και δημοφιλών προγραμμάτων διατροφής για την απώλεια βάρους και τη βελτίωση του καρδιαγγειακού παράγοντα κινδύνου σε ενήλικες που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «The BMJ» αποκάλυψαν ότι σχεδόν κάθε δίαιτα απώλειας βάρους έχει ως αποτέλεσμα κάποια απώλεια βάρους και καλύτερο συντελεστή καρδιαγγειακού κινδύνου για μια περίοδο περίπου έξι μηνών, αλλά μετά από 12 μήνες, το σώμα ανακτά ένα μεγάλο μέρος του βάρους που χάθηκε, και οι περισσότεροι από τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου επανέρχονται στα αρχικά τους επίπεδα.

Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται κυρίως στις διατροφικές συνήθειες των χωρών της Νότιας Ευρώπης, ωστόσο προέρχεται κυρίως από υγιεινές διατροφικές συνήθειες και παραδόσεις των Ελλήνων.

Μόνο η Μεσογειακή – Ελληνική διατροφή κράτησε το επίπεδο LDL στο χαμηλό του σημείο.

Η ελληνική διατροφή δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να φάτε, να πιείτε και να ζήσετε, αλλά είναι επίσης ένας ρεαλιστικός και βιώσιμος τρόπος για να μειώσετε τις ασθένειες, τις φλεγμονές και ένας τέλειος τρόπος διατήρησης ενός υγιούς βάρους. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι περισσότεροι κορυφαίοι γιατροί και διαιτολόγοι παγκοσμίως προτείνουν να ακολουθήσετε μια ελληνική διατροφή!

Μπορεί να σας αρέσει:  Το παλαιότερο κρασί στην Ευρώπη ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γαστρονομικός προορισμός

Για την Ελλάδα, η ανάπτυξη της ως ένα κέντρο γαστρονομικού προορισμού, δεν αρκεί απλά να έχει νόστιμη τοπική κουζίνα. Θα πρέπει να γίνει προσεκτικός σχεδιασμός ώστε να παρέχονται στους τουρίστες σύγχρονες εμπειρίες Ελληνικού φαγητού, οι οποίες, να δίνουν τη δυνατότητα να γευτεί το παλιό, το παραδοσιακό αλλά και την καινούργια δημιουργική Ελληνική κουζίνα. Όλα αυτά σε τίμιες και λογικές τιμές.

Οι προσφερόμενες ελληνικές υπηρεσίες πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου. Πρέπει να προσελκύσουν επισκέπτες λόγω της ποιότητάς τους, προκειμένου οι άνθρωποι να μιλούν ιδιαίτερα για τις εμπειρίες τους και να το προτείνουν σε άλλους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Αν λάβουμε υπόψιν την ειδική σχέση των Ελλήνων με το φαγητό, θα καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο. Από την αρχαιότητα έως σήμερα, οι Έλληνες έχουν δείξει στους επισκέπτες τους μια υπέροχη αυθεντική φιλοξενία, προσκαλώντας τους να φάνε μαζί στην εστία τους.

Αυτή η πράξη, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους Έλληνες, είναι μια πράξη υπέρτατης φιλοξενίας που μας πηγαίνει κατευθείαν στα βάθη της Αρχαιότητας και στον Ξένιο Δία.

Το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας σε ένα γεύμα ή δείπνο ήταν πάντα ένας τρόπος για τους Έλληνες να δείξουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Βασικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε:

  • Φάτε φυτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και ξηρούς καρπούς.
  • Αντικαταστήστε το βούτυρο με υγιές ελαιόλαδο.
  • Χρησιμοποιήστε βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι για να προσθέσετε γεύση.
  • Περιορίστε το κόκκινο κρέας όχι περισσότερο από μερικές φορές το μήνα.
  • Τρώτε ψάρι και πουλερικά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
  • Πιείτε κόκκινο κρασί με μέτρο (προαιρετικό).
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, συμπεριλάβετε επίσης τη σωματική δραστηριότητα και απολαύστε τα γεύματα μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Share. Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Email
Previous ArticleΠως να διατηρήσετε το προσωπικό σας
Next Article Υγιεινός σολομός με μπρόκολο στον φούρνο
Eva Makri
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • LinkedIn

H Εύα Μακρή είναι καταξιωμένο στέλεχος του Τουρισμού σε μεγάλη Ξενοδοχειακή αλυσίδα του εξωτερικού. Έχει σπουδές, International Tourism Management από το Glasgow Caledonian University. Εχει πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της Εστίασης αλλά και μεγάλη πείρα ευρύτερα στο κομμάτι του Food & Beverage.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

2 Mins Read

Charles Schwab. Πώς εκτόξευσε την παραγωγικότητα του προσωπικού του;

3 Mins Read

Ακριβές σαμπάνιες – Οι 5 ακριβότερες στον κόσμο

7 Mins Read

Experiential Dining – Φαγητό και βιωματική εμπειρία

2 Mins Read

Ένα Μοναδικό Ξενοδοχείο-Ζυθοποιείο Για Τους Φανατικούς της Μπύρας

2 Mins Read

Ναυάγιο Περιστέρας – Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο

3 Mins Read

Το παλαιότερο κρασί στην Ευρώπη ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα

2 Mins Read

Ritz-Carlton. Ο κανόνας των 2.000 δολαρίων

2 Mins Read

Το κρασί έχει καλύτερη γεύση όταν αυξηθεί η τιμή του

5 Mins Read

René Redzepi, ο εστιατορικός Elon Musk

Εγγραφή στο Newsletter

Αν δεν λάβετε αμέσως το email επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ελέγξτε τα ανεπιθύμητα.

Τέλεια...

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας για να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Feraspis
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Fish and Chips please! Οι Βρετανοί τουρίστες απαιτούν Αγγλική κουζίνα.
  • Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου
  • Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ένας μάνατζερ/ιδιοκτήτης στους πελάτες;
  • Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται
  • Ηγεσία και παρακαταθήκη, εσείς για τι θέλετε να σας θυμούνται
ABOUT

Το blog αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που στελεχώνουν την Τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τον κλάδο του Food & Beverage. Περιέχει πρωτότυπο περιεχόμενο που αποτελεί την πνευματική ιδιοκτησία των συντελεστών. Παρόλο που δεν απαγορεύουμε την αναδημοσίευση, θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιείτε ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο για να έχετε την άδεια χρήσης των περιεχομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • Fish and Chips please! Οι Βρετανοί τουρίστες απαιτούν Αγγλική κουζίνα.
  • Είναι ώρα να κάνεις το personal rebranding σου
  • Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνει ένας μάνατζερ/ιδιοκτήτης στους πελάτες;
  • Η ομαδική εργασία χτίζεται δεν γεννιέται
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
F&B Magazine
Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • Γράψε στο Blog
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
© 2020 - 2025 Creative Ideas 💡 by Facenet PRO.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.